Om ZA-ZA ApS

ZA-ZA ApS er en dansk virksomhed, som i mere end 50 år har leveret julebelysning og juledekoration. Vi har specialiseret os i julebelysning og leverer bl.a. julebelysning og dekorationer til kommuner, byer, gader, butikscentre, forlystelsesparker, hoteller, el-branchen og diverse bygninger. Firmaet blev grundlagt i 1952 under navnet Lydolff Dekoration og ledes i dag af Steen Lydolff.

Virksomhed med mange års erfaring – lokalt og internationalT

Da Steen Lydolffs far grundlagde Lydolff Dekoration i 1952 producerede firmaet et væld af juledekorationer, og fokus var på salg til lokale, ligesom det den gang var for så mange andre virksomheder. I 1973 blev Steen ansat i firmaet som salgschef, samme år som Danmark blev en del af den Europæiske Union (EU), og det blev startskuddet til internationalt salg, da Lydolff Dekoration begyndte at eksportere til engrosbutikker i forskellige europæiske lande. I både sin ungdom og efter, at han blev en del af firmaet, besøgte Steen jævnligt legetøjs- og dekorationsmessen Nürnberg Spielwarenmesse for at holde sig opdateret med de nyeste markedstrends. Messen var dog ikke interesseret i udenlandske udstillere og foretrak lokale dekorations- og legetøjsproducenter, så Lydolff Dekoration udstillede deres produkter på hoteller rundt om i byen. Senere købte Lydolff Dekoration en tysk virksomhed, som havde en stand på messen, og det var vejen til at komme i kontakt med mange nye kunder fra hele Europa og fra USA, Australien, Singapore og Japan. Sideløbende udstillede Lydolff Dekoration på Frankfurt Herbstmesse – en messe, der sidenhen er blevet til Christmas World, verdens største messe for festlige og sæsonbestemte dekorationer.

I 1984 gik overvejelserne på at begynde at producere guirlander. Pengene var til det, og det var også muligt at få adgang til de rette maskiner. I mellemtiden begyndte asiatiske lande dog at producere billige guirlander, og det fik Lydolff Dekoration til i stedet at begynde at importere guirlander og træer fra Taiwan. Senere flyttede produktionen til Thailand, sidenhen til Kina, kontakten bruges endnu.

ZA-ZA ser dagens lys – fokus på julebelysning

I 1992 forlod Steen Lydolff Dekoration og startede virksomheden ZA-ZA Display, der fokuserede på salg af lyskæder. Omkring 2005 kom LED-lys, der har svært ved at gå i stykker. Kolberne er polycarbonat, der er ingen følsomme glødetråde, og LED har et strømforbrug på en tiendedel af glødelamper på markedet. På grund af de gunstige råvarer og forbruget steget voldsomt. Sidenhen er det gået stærkt. ZA-ZA tog i  2009 forbindelse til en kinesisk producent af LED lyskæder IP67 og LED lyskilder E27 og B22, denne producent er i dag hovedleverandør af lyskæder til ZA-ZA ApS.

ZA-ZA ApS leverer i dag danskudviklede kvalitetsprodukter. Vores speciale er lyskæder og udendørs julebelysning, og vi leverer færdige motiver og lyskæder – alt med miljøvenlige og energibesparende dioder LED. Vi hjælper kunder med at sprede ekstra lys og julestemning, og vi deler altid gerne ud af vores idéer og forslag til, hvordan specifikke områder kan udsmykkes med den helt rette julebelysning. Har vi ikke et færdigt motiv, som lever op til behovet, udvikler vi gerne et specialdesignet motiv.  

Gearet til fremtiden
Den 1/4-2021 købte Anders Rodkjær og Martin Thor Laursen ZA-ZA Display. De er naboer til virksomheden og rigtig gode venner med Steen, og Steen forbliver daglig ansvarlig i virksomheden. Sammen arbejder de nu på at udvide hele ZA-ZA ApS med endnu mere online formidling og bestilling af kvalitetsprodukter inden for event og julebelysning. De har samtidig udviklet deres helt egen julebelysningsserie kaldet ZA-ZA Twilight. Serien består af danskudviklede produkter af høj kvalitet. Med serien har vi muligheden for i endnu højere grad at tilbyde vores kunder helt unikke kvalitetsløsninger, og vi glæder os til at begive os ud på alle de kommende juleeventyr.